Medisch sporten

Begeleiding door fysiotherapeut

Bij medisch sporten wordt u begeleid door de fysiotherapeut. U krijgt een intake en bespreekt welke dingen voor u belangrijk zijn, waar u aan wilt werken en waar uw beperkingen liggen. Wij maken op basis hiervan een plan en bespreken met u of dit voldoet aan uw verwachtingen. Medisch sporten wordt betaald door uw zorgverzekeraar. Dit valt dan ook onder fysiotherapie.

Wij blijven u begeleiden bij uw behandelingen en streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, ondanks de beperkingen.

Recht op medisch sporten

Iedereen kan terecht bij de fysiotherapeut. U hoeft daar geen verwijzing van een huisarts of specialist voor te hebben. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, zullen de behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer u niet weet op hoeveel behandelingen u recht heeft, kunnen wij dit gemakkelijk voor u uitzoeken. De volledige afhandeling van de kosten wordt door ons geregeld. U hoeft hier niets voor te doen.

Indien u een chronische aandoening heeft en uw aandoening op de chronische lijst staat, heeft u recht op langdurige fysiotherapie. Klik hier voor een overzicht van de lijst met chronische aandoeningen die wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.